Marianka Nelissen

Ik heb veel ervaring in het behandelen van verschillende, maar ook complexe problematiek. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende zorgprogramma’s binnen de gespecialiseerde GGZ heb ik samen met Josien in 2018 de stap gezet naar onze eigen psychologen praktijk.

Ik ben opgeleid als integratief psychotherapeut, wat betekent dat ik werk vanuit verschillende stromingen en hieruit technieken gebruik welke ik van belang acht in de behandeling. Ik heb mij gespecialiseerd binnen de cliëntgerichte psychotherapie, de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Ik ga hierbij klachtgericht te werk, maar heb ook oog voor het verhaal erachter zodat je inzicht krijgt in je leergeschiedenis en je bepaalde patronen leert herkennen en uiteindelijk kan veranderen, zodat je op de lange termijn terugval kunt voorkomen.

Naast psychotherapeut ben ik GZ-psycholoog, sta ik ingeschreven bij het register Schematherapie als senior schematherapeut, ben ik EMDR therapeut en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP).

Gz-psycholoog, psychotherapeut, schematherapeut, EMDR therapeut in Sittard
Gz-psycholoog, psychotherapeut, cognitief-gedragstherapeut, EMDR therapeut in Sittard

Josien Schneiders

Sinds 2005 ben ik als GZ-psycholoog werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Aanvankelijk binnen grotere instellingen en sinds 2018 samen met Marianka in onze eigen praktijk. Ik heb ervaring met het behandelen van verschillende soorten psychische problemen, zoals stemmingsklachten, diverse soorten angstklachten, eetstoornissen en identiteits- en persoonlijkheidsproblemen. Naast GZ-psycholoog ben ik EMDR therapeut en geregistreerd cognitief gedragstherapeut. In mijn behandelingen werk ik dan ook voornamelijk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Ik ben lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). 

Kwaliteitsstatuut

Psychologen Praktijk Uniek bestaat uit twee zelfstandige praktijken met een nauwe samenwerking en als uitgangspunt het leveren van maatwerk. Immers ieder mens is uniek met zijn eigen kwaliteiten én valkuilen.
Psychologen Praktijk Schneiders
Psychotherapie Praktijk Nelissen